Välj en sida

Helhetslösningar och produkter för Industri, Lantbruk, El- och Entreprenad

Vare sig det gäller Lantbruk, Entreprenad, El eller Järnväg så erbjuder ROVAB skräddarsydda helhetslösningar inom underhåll för att maximera livslängd och funktion för en stor selektion av maskiner och komponenter. Med hjälp av nära samarbeten med mångsidiga leverantörer och specialister erbjuder vi högkvalitativa och noga testade produkter som används av internationella samt nationella företag.

I de överstående sektionerna kan du hitta verksamhetsspecifika produkter samt information om hur du kan vända dig till oss för beställning av alltifrån smörjsystem, smörjmedel, avancerade luft- och oljefilter, service, teknisk support och mer därtill.

 

Varför är underhåll viktigt för just din yrkesverksamhet?

Underhåll för maskiner och applikationer är vanligtvis en liten del av arbetet inom industrin, men den är även väldigt viktig. Slitage och skador kan uppstå i princip varsomhelst och kan bero på alltifrån korrosion, slitningar, ojämnheter, friktion och även mindre uppenbara anledningar som fel eller oren olja. Dessa slitage varierar i omfattning och i bästa fall behövs inte omfattande åtgärder göras, men om slitaget uppstår på viktiga delar som kugghjul, motorer eller transportband, kan metallpartiklar, dammpartiklar eller smutspartiklar frigöras, kontaminera viktiga delar och orsaka en friktion som bryter ned material och förorenar olja. Detta är den absolut vanligaste anledningen till haverier och maskinstillestånd och orsakar stora skador och kostnader.

Rovab arbetar med att förebygga denna form av slitage igenom att erbjuda produkter och kunskap för underhåll av dina tillgångar så att dina maskiner håller längre och risken för driftstillestånd minskas. Kolla bland annat in vad vi gör för Aitikgruvan i Kiruna på vår sida Gruv- och Tillverkningsindustri.