Välj en sida

JÄRNVÄG

ROVAB har flera olika typer av smörjsystem för applicering av rälssmörjmedel för att minska slitage på räls och hjul samt växlar. Vi erbjuder även smörjmedel och produkter för underhåll av räls och tillhörande komponenter.

ROVAB utför nyinstallationer utav smörjsystem samt service och löpande underhåll av dessa. Vi säkerställer på detta sätt att systemen är inställda för att ge ett optimalt utnyttjande av smörjmedlet och ett minimalt slitage på räls och hjul.

Service och underhåll planeras och utförs av ROVABs egna serviceteam. Läs mer om service här. Innan montage av ett smörjsystem bokas ett möte med ROVABs bantekniker, där en behovsanalys utförs och lösningar för de aktuella behoven presenteras. Serviceteamet utgår från huvudkontoret i Ramby och servar och underhåller rälssmörjnings-system i Sverige, Norge och Danmark.

ROVAB är ett av Skandinaviens ledande specialistföretag för förebyggande underhåll inom järnvägsindustrin. Vi levererar många smörjsystem till bland annat Trafikverket i Sverige och Bane NOR i Norge. Vi säljer både mekaniska och elektriska smörjsystem för smörjning av räls, liksom system för ombordsmörjning av flänshjul till alla typer av rälsgående fordon.

Intresset för biologiskt nedbrytbara smörjmedel för rälsgående trafik har ökat drastiskt under de senaste åren. I linje med detta har Whitmore® i USA tillsammans med ROVAB utvecklat smörjmedel för den skandinaviska marknaden i enlighet med Trafikverkets standard om kriterier för rälssmörjmedel, (BVS 524.51 ).

Låt oss hjälpa dig att sänka dina underhållskostnader.

Populära produkter


Mikael Thorsell

Mikael Thorsell

Vice VD / Ägare

Mobil:+46 (0)70 660 61 34
mikael.thorsell@rovab.com

Christer Klebark

Christer Klebark

Servicemontör

Mobil: +46 (0) 70 660 44 81
christer.klebark@rovab.com

Jim Wahlstrand

Jim Wahlstrand

Servicechef

Mobil: +46 (0) 70-749 15 46
jim.wahlstrand@rovab.com

Annica Molin

Annica Molin

Servicemontör

Mobil:+46 (0) 73 942 01 49
annica.molin@rovab.com

Mats Neselius

Mats Neselius

Bantekniker/ representant

Mobil: +46 (0) 70-549 41 37
mats.neselius@rovab.com

Towe Thorsell

Towe Thorsell

Servicemontör

Mobil: +46 (0) 70-223 39 11
towe.thorsell@rovab.com